Liderul liberal Crin Antonescu a declarat luni seara ca, personal, exclude orice colaborare cu PD-L, in urma rezultatului scrutinului prezidential de duminica. Biroul Politic Central al PNL s-a reunit luni, de la ora 18,00, la sediul central al partidului, in cadrul unei sedinte de birou, in care liberalii vor face o trecere in revista a posibilitatilor de colaborare cu celelalte formatiuni politice.

Ajuns la sediul PNL, Crin Antonescu a fost intrebat de jurnalisti daca "exclude orice colaborare cu PD-L". "Da, eu da!", a raspuns acesta.

Antonescu a refuzat insa sa ofere detalii despre discutiile care vor avea loc in cadrul sedintei, raspunzand ironic: "Despre ce sa discutam?! Despre sexul ingerilor? Despre situatia politica, bineinteles."

Premierul Emil Boc declarase in cursul dupa-amiezei ca este nevoie de o guvernare de dreapta in Romania. "Trebuie sa vedem cum poate fi pusa in practica vointa romanilor, aceea de a avea o guvernare de dreapta", a spus Boc.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca intre o alianta cu PDL si opozitie prefera a doua varianta, mentionand insa ca discutiile cu PDL ar putea sa inceapa sa aiba sens daca democrat-liberalii vin cu garantia ca liberalii vor avea premierul sau ca va fi guvern de uniune nationala.

Ludovic Orban: Nu am ce discuta cu Basescu, pentru mine nu mai este presedintele Romaniei

Si prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a respins in termeni categorici asocierea cu PD-L. "In ceea ce ma priveste, nu am ce discuta cu Traian Basescu, pe care nu il mai consider presedintele Romaniei, il consider un rau imens. Nu exista Partidul Democrat, exista doar o gasca a lui Basescu, o camarila", a spus Orban la intrarea in sedinta conducerii Biroului Politic Central al partidului.

"Voi sustine toate demersurile legale si constitutionale pentru a impiedica validarea unui mandat pentru Traian Basescu, fiindca a fost obtinut printr-o grava frauda electorala, prin utilizarea aparatului guvernamental", a acuzat liberalul.

Mai mult, Orban a sustinut ca majoritatea parlamentara stabilita inainte de alegeri ar trebui sa functioneze in continuare. "Cred ca exista deja o majoritate parlamentara conturata, care trebuie sa functioneze in continuare. Aceasta majoritate parlamentara, conform principiilor democratice din Romania, trebuie sa i se permita sa dea Romaniei un guvern democratic, care sa aiba cu adevarat competenta si capacitatea de a rezolva gravele probleme ale Romaniei", a declarat Orban.