"Fraudele constatate me obliga la contestarea acestor alegeri. Convingerea mea este ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana presedinte, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu vrea sa il pastreze pe acesta cu orice pret", a afirmat, luni, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a anuntat ca decizia privind contestarea rezultatelor alegerilor a fost luata de liderii PSD luni dimineata si ar urma sa fie validata in sedinta Comitetului Executiv, programata la ora 17:00.

Liviu Dragnea a adaugat ca PSD va finaliza, pana maine, contabilizarea neregulilor inregistrate la urne. El a aratat ca rezultatele oficiale difera de cele ale exit-poll-urilor, spunand ca "fraudele nu au fost incluse in exit-poll-uri" si a acuzat turismul electoral.

Corneliu Liviu Popescu, profesor de Drept la Universitatea Bucuresti, a explicat, pentru HotNews.ro, care este procedura de solutionare a unei eventuale contestari a rezultatului votului: competenta in acest caz apartine exclusiv Curtii Constitutionale, iar legea electorala prevede ca rezultatele votului pot fi invalidate intr-o circumscriptie numai in cazul in care se constata fraude in masura sa influenteze rezultatul votului.