Liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc a anuntat, luni dimineata, ca este posibil ca PSD sa conteste rezultatul alegerilor prezidentiale. El nu a precizat, insa, daca partidul sau intentioneaza sa conteste rezultatul votului in ansamblu sau doar in anumite judete, spunand ca nu s-a luat, deocamdata, o decizie in acest sens.

El sustine ca s-au descoperit "chestiuni destul de grave" la sectiile de votare si a anuntat ca liderii PSD isi mentin decizia ca reprezentantii partidului la birourile electorale judetene sa nu semneze procesele verbale de constatare a rezultatelor alegerilor.

Corneliu Liviu Popescu, profesor de Drept la Universitatea Bucuresti, a explicat, pentru HotNews.ro, care este procedura de solutionare a unei eventuale contestari a rezultatului votului: competenta in acest caz apartine exclusiv Curtii Constitutionale, iar legea electorala prevede ca rezultatele votului pot fi invalidate intr-o circumscriptie numai in cazul in care se constata fraude in masura sa influenteze rezultatul votului.

Corneliu Liviu Popescu a mai explicat ca decizia reprezentantilor PSD la birourile electorale judetene de a nu semna procesele verbale de constatare a rezultatelor alegerilor nu afecteaza in niciun fel validarea procesului electoral, reprezentantii partidelor neputand bloca validarea procesului electoral.