Democrat liberalii in frunte cu Traian Basescu si-au declarat victoria. Chiar daca s-au izolat de presa in sediul de comanda din Modrogan 22, pe tot parcursul dupa amiezii, portocalii au afisat o doza de optimism. In ciuda faptului ca exitpoll-urile l-au dat invins pe Traian Basescu la sediul de campanie reactiile democrat liberalilor au fost invers proportional cu anuntul. Bucurie si euforie - asa s-ar caracteriza atmosfera la PD-L dupa numararea paralela a voturilor. Dupa ora 21:00, sustinatorii aproape l-au luat pe sus pe Traian Basescu iar Adriean Videanu l-a persiflat pe Viorel Hrebenciuc dupa numararea paralela a voturilor: "L-ati vazut pe nea Viorel?"

Spre deosebire de primul tur, Traian Basescu si-a facut aparitia in Modrogan 22 inca de la ora 18:00. Seful statului a participat impreuna cu liderii PD-L la o videoconferinta cu liderii organizatiilor din teritoriu. Dupa-amiaza, democrat liberalii erau optimisti pentru ca sondajele proprii aratau ca recuperasera cele cinci procente care il distantau pe Basescu de Geoana in cursul diminetii. Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a iesit public cu o declaratie in care a avertizat subtil electoratul PD-L ca exitpoll-urile de la ora 21:00 nu vor fi concludente si a indemnat sustinatorii la calm.

"Se incearca in aceste ore sa se manipuleze opinia publica cu tot felul de informatii. Singurul rezultat oficial este votul cetatenilor pe care cerem si contracandidatilor sa-l respecte. Speram ca dupa ora 21.00 manifestarile partidelor sa fie unele decente, fara niciun fel de exces. Credem ca este foarte important sa asteptam rezultatele Biroului Electoral Central fara niciun fel de manifestare in strada care ar putea sa creeze prejudicii de imagine candidatului pe care romanii il cred cel mai potrivit pentru functia de presedinte".

In jurul orei 19:00, surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Traian Basescu era la un procent diferenta fata de Mircea Geoana. Liderii, in frunte cu presedintele, au fost izolati de presa, care a stat ca si in primul tur, in Modrogan 21.

La ora 20:00, militantii si sustinatorii democrat-liberalilor au inceput sa-si faca aparitia cu steaguri si bannere. Catalin Avramescu, Rodica Culcern si Cristian Patrasconiu s-au aflat printre sustinatori. Fratele presedintelui, Mircea Basescu, Cristian Poteras si fostul candidat la prezidentiale din partea romilor Ninel Potirca si-au facut aparitia pe rand in "curtea pedelistilor".

Curtea din Modrogan 21 s-a umplut ochi insa, liderii PD-L si presedintele au aparut cu 15 minute inaintea prezentarii exitpoll-urilor, "Pregatiti un avion pentru Geoana si Ion", "Geoana, nu uita, te votam la Moscova", au scandat portocalii in curtea PD-L . Pe scarile sediului oamenii s-au inghesuit si imbulzit sa fie cat mai aproape de presedinte. Fara sa mai astepte rezultatul exitpoll-urilor,cu trei minute inainte, Traian Basescu si-a inceput discursul anuntand ca a castigat.

Intre timp, omul de serviciu in Modrogan 22, la sediul de campanie, "taticutul campaniei", asa cum l-a numit Basescu, Vasile Blaga incepuse deja numaratoarea paralela.

Dupa discurs democrat liberalii impreuna cu presedintele candidat au urcat la etaj in Modrogan. Din nou imbulzeala, sustinatorii din curtea au intrat buluc cu tot cu presa in sediu. In timp ce Basescu din biroul de la etaj era in direct la B1 TV, In Modrogan a cazut curentul. Un sfert de ora presa si cameramanii au asteptat in intuneric aparitia lui Traian Basescu.

Dupa aproximativ o ora, seful statului a coborat si si-a asigurat sustinatorii ca a castigat. Basescu impreuna cu greii PD-L s-au mutat la centrul de comanada din Modrogan 22. In drum spre cladire, Basescu a fost aproape sufocat de sustinatori care au reusit sa ajunga aproape de el si sa-l felicite.

Spre deosebire de primul tur, democrat liberalii au fost aproape euforici asigurand presa ca Traian Basescu va castiga alegerile. In jurul orei 22:00 Adriean Videanu a tinut prima conferinta de presa anuntand ca rezultatele din 15% dintre sectiile de votare, il dadeau castigator pe candidatul PDL. Videanu a iesit din sediu din jumatate in jumatate de ora anuntand presa rezultatele in functie de numararea voturilor pe sectiile din tara. Totusi tensiune a exista in randul portocaliilor care ieseau pe rand la balcon sa fumeze sau sa vorbeasca la telefon.

In jurul 00:30 de la etaj s-au auzit strigate de bucurie si scandari "Base, Base!". Videanu iese aproape in fuga: "Am terminat numaratoarea in 99,5% din sectiile de votare. Fara riscul de a gresi va pot spune acum ca noul presedinte este Traian Basescu", a strigat euforic Videanu. In strada sustinatorii au desfacut sampania si au agitat steagurile portocalii.

La solicitarile presei, Videanu a explicat cum a fost posibila numaratoarea PD-L. "Nu e nimic sofisticat, e un soft, se baga niste date, ne-am organizat asa cum trebuie, asa cum am facut tot timpul, a fost un coleg din mass-media prezent, doamna Corina Dragotescu, care a fost cu noi in sala de monitorizare si numarare a voturilor".

Inainte de a intra in sediu, Videanu s-a intrebat retoric cu zambetul pe buze "L-ati vazut pe nea Viorel? Nea Viorel e aici?" (n.r. Viorel Hrebenciuc)

Dupa doua ore de la declaratia lui Videanu, Traian Basescu a parasit sediul de campanie: "E un fleac, i-am ciuruit", a declarat presedintele cu zambetul pe buze.