Numaratoarea paralela efectuata de PD-L indica un avans de 0,28% in favoarea lui Traian Basescu, care ar conduce, potrivit democrat-liberalilor, cu 50,14% la 49,86% in fata lui Mircea Geoana, dupa contabilizarea rezultatelor din toate sectiile de votare. Candidatul democrat-liberal ar avea 29.354 de voturi avans. Aceste estimari nu includ voturile din strainatate, a anuntat Videanu, la Realitatea TV. "Din punctul meu de vedere rezultatele noastre au eroare 0. Nu am contabilizat inca voturile din diaspora, dar stim cu totii ce rezultat va fi acolo. Pot spune cu siguranta ca Traian Basescu este in continuare Presedintele Romaniei!", a declarat Videanu. Voturile din 159 din diaspora nu sunt numarate, a mai spus Videanu.

UPDATE Conform PDL, Basescu are 60.257 de voturi in fata lui Mircea Geoana. Din diaspora au mai ramas de numarat 46 de sectii de votare.

Dupa contabilizarea rezultatelor din 99,15% din totalul sectiilor de votare, numaratoarea paralela efectuata de PD-L indica un avans de 0,06% in favoarea lui Traian Basescu, care ar conduce, potrivit democrat-liberalilor, cu 50,03% la 49,97% in fata lui Mircea Geoana. Aceste estimari nu includ voturile din strainatate, a anuntat Videanu, la Realitatea TV.

Traian Basescu a lansat un apel pe Twitter pentru romanii din diaspora care mai au inca timp sa se prezinte la vot. "La cat de stransa este situatia in tara, romanii din SUA si Canada pot decide Presedintele", a scris Traian Basescu.

Dupa contabilizarea rezultatelor din 96% din totalul sectiilor de votare, numaratoarea paralela efectuata de PD-L indica un avans de 0,18% in favoarea lui Traian Basescu, care conducea potrivit democrat-liberalilor, cu 50,10% la 49,90% in fata lui Mircea Geoana. Aceste estimari nu includ voturile din strainatate, a anuntat Videanu, potrivit Realitatea TV. Datele sunt transmise telefonic, prin SMS, si centralizate computerizat. Voturile din 184 de sectii nu sunt inca centralizate de PDL, 159 din diaspora, 25 din tara, a mai spus Videanu.

Potrivit acestor rezultate, Traian Basescu ar avea 18.121 de voturi in fata contracandidatului Mircea Geoana.

Numaratoarea PD-L nu a contabilizat voturile din diaspora, unde democrat-liberalii anticipeaza un procent de 70% la 30% in favoarea lui Basescu, a adaugat Videanu, care a sustinut ca partidul are un sistem "performant" de evaluare.

Dupa contabilizarea voturilor din aproape 22% din sectiile de votare, votul indica un usor avans pentru Traian Basescu - 50,2% la 49,8%.

PDL nu avea, la acel moment, date din sectiile de votare din Dambovita, Covasna, Ilfov, Timis,Sectorul 1, Sectorul 6 si diaspora.

La prima numaratoare paralela, anuntata de Adriean Videanu, Traian Basescu avea 50,35% din voturi iar Mircea Geoana 49,65%, dupa contabilizarea voturilor din 3.254 sectii de votare, dintr-un total de 21.706 sectii (14,99%).

Viorel Hrebenciuc considera insa ca PDL nu putea efectua aceasta numaratoare atat de repede "oricat de sofisticat" ar fi aparatul de partid. In opinia sa, este vorba de "o manevra de invaluire a electoratului". Liderul social-democrat afirma ca numaratoarea paralela a PSD confirma rezultatele exit-poll-urilor.

Mai mult, deputatul social-democrat Valeriu Zgonea a declarat si el ca datele partiale ale PSD sunt in acord cu rezultatele exit-poll-urilor si ca ele vor fi facute publice dupa ce numaratoarea ajunge la 50% din sectii.