Traian Basescu a declarat, cu cateva minute inainte de anuntarea exit-poll-urilor, ca sondajele corecte indicau ca la ora 19:00 actualul sef al statului este in frunte. "Am castigat! E la fel ca in 2004. Mi-e cunoscuta tehnica unor televiziuni. Va asigur ca la ora 19 sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana", a declarat Basescu.

El a acuzat "manipularile" la care vor recurge televiziunile in perioada urmatoare si le-a cerut votantilor sai sa astepte "linistiti" numaratoarea voturilor.

Declaratiile lui Traian Basescu:

  • Va asigur ca si de aceasta data, ca si in 2004, puteti avea deplina incredere in ce va spun: Am castigat!
  • In momentele urmatoare veti vedea probabil diverse manipulari pe televiziunile care de trei ani incearca sa manipuleze.
  • Marea mea rugaminte este ca in intervalul de la ora 21 si pana cand se va temrina numaratoarea voturilor electoratul meu sa fie linistit si convins ca numaratoarea voturilor nu poate fi fraudata.
  • Va trebui sa modernizam statul, sa modernizam sistemul de educatie si sa facem valorile europene sa devina realitati ale comportamentului nostru.
  • Romanii sunt pregatiti pentru o Romanie europeana si o vom construi impreuna. Va multumesc, romani, pentru sprijinul pe care ni l-ati dat.