Numarul romanilor care au votat in R. Moldova pana la ora 13.00 este de 6.500, de peste doua ori mai mare decat in primul tur de scrutin, relateaza Jurnalul de Chisinau.

Pana la ora 9,00, in Republica Moldova au votat circa 1.600 de romani, fata de 360 de persoane la primul tur de scrutin de la 22 noiembrie, informeaza Agerpres.

Marea majoritate a votat la Chisinau - 1.200 de persoane, dintre care aproape 400 la sectia de votare deschisa la Consulatul de pe strada Vlaicu Parcalab. In tara, cea mai mare prezenta a fost inregistrata la Orhei - 100 de persoane, iar cei mai putini au votat la Nisporeni - 11.

Potrivit functionarilor de la ambasada, numarul mare de votanti se datoreaza atat faptului ca oamenii au venit de la primele ore ale diminetii pentru a evita cozile care de obicei se formeaza pe parcursul zilei, dar si pentru ca procedura de votare decurge mai rapid.

La cele patru sectii de votare de la Chisinau s-au format cozi de sute de oameni. Unele persoane au declarat ca au venit inainte de ora 7,00 ca sa voteze.

In total, in Republica Moldova au fost deschise 13 sectii de votare, dintre care patru la Chisinau, iar alte noua in diferite localitati din tara.

La primul tur de scrutin, din 22 noiembrie, in Republica Moldova au votat circa 8.900 de romani.