Traian Basescu a declarat vineri dimineata, la Kiss FM, ca Mircea Geoana i-a dat pasaport, pe vremea cand era ministru de Externe, lui Nicolae Popa si ca arestarea acestuia la Jakarta i-a creat "o mare emotie" liderului PSD.

"Cine credea ca va mai fi arestat vreodata Nicolae Popa, locotenentul lui Vantu in afacerea Gelsor FNI? Geoana nu stia cine e, numai ca i-a dat pasaport cand era ministru de externe. Cred ca arestarea lui Nicolae Popa i-a creat o mare emotie domnului Mircea Geoana, daca a simtit nevoia sa se duca noaptea la Vantu si, lucru extrem de grav, sa anunte, pentru ca se stia de doua zile, Nicolae Popa nu a fost arestat ieri", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

El a tinut sa mentioneze ca nu are niciun amestec in arestarea lui Popa, ci structurile statului roman si-au facut datoria.

"Cand il gasesti, nu-l mai amani. A fost o intamplare (ca arestarea a avut loc in aceasta perioada, electorala la Bucuresti - n.r.). Structurile statului roman si-au facut treaba. Acum-neacum, important e ca si-au facut treaba, cum si-o vor face si cu Omar Hayssam", a conchis Basescu.