PSD a trimis joi organizatiilor judetene o circulara prin care le solicita militantilor sa trimita sms-uri la televotingul de la Antena 3 din timpul confruntarii dintre Mircea Geoana si Traian Basescu. Hotnews.ro a intrat in posesia circularei semnate de secretarul general al PSD Liviu Dragnea. Trei filiale judetene PSD au confirmat ca au primit instructiuni de la partid si au dat asigurari ca "totul este in regula am informat oamenii, stiu ce trebuie sa faca. Au inceput de azi dimineata sa trimita sms-uri." Dragnea a ezitat si apoi negat ca ar fi trimis un astfel de ordin. "Nu stiu, nu imi amintesc. Sa verific la Bucuresti".

"Va rugam sa faceti toate demersurile necesare, inclusiv materiale, pentru a informa membrii si simpatizantii PSD din judetul dumneavoastra despre dezbaterea finala televizata, implicarea activa a tuturor organizatiilor din judet si ai tinerilor si voluntarilor PSD, precum si mobilizarea acestora pentru a participa la televoting, joi, 3 dec. 2009, intre orele 08.00 - 21.30", se arata in circulara semnata de Liviu Dragnea.

Mai departe in ordinul intern se explica in detaliu ce trebuie sa faca membrii din teritoriu.

"Postul de televiziune Antena 3 va organiza un televoting pe parcursul dezbaterii. Televotingul va consta in transmiterea de sms-uri pentru sustinerea candidatului nostru. Fiecare sms este inregistrat ca VOT PENTRU candidat.

ATENTIE!

Televotingul va fi organizat exclusiv de postul Antena 3, iar transmiterea sms-ului se va putea face incepand cu ora 08.00 (dimineata)

- Este obligatoriu ca sms-ul sa contina cuvantul GEOANA

- Rezultatul (procentul) va fi afisat numai in timpul emisiunii

Pentru a contracara situatiile tensionate si conflictuale pe care adversarii nostri electorali continua sa le provoace in tara, incercand prin orice mijloace sa minta si sa manipuleze cetatenii in vederea obtinerii de voturi, si pentru a ne mentine pe prima pozitie in sondaje asa cum arata institutiile de specialitate, trebuie sa dam dovada de UNITATE, MOBILIZARE si SPIRIT DE INVINGATOR!"

Mobilizare generala in PSD

Reporterul Hotnews.ro a contactat aleatoriu trei organizatii PSD recomandandu-se raportor al partidului si le-a cerut acestora o confirmare daca au primit sau nu ordinul intern.

  • PSD Bihor: "Da, am primit, trebuia sa va raspundem? Totul este in regula am informat oamenii, stiu ce trebuie sa faca. Au inceput de azi dimineata sa trimita sms-uri".
  • PSD Alba: "Da, am primit. De dimineata s-a transmis in teritoriu prin telefon, toata lumea stie ce trebuie sa faca". 
  • PSD Calarasi: Am primit si s-a dat ordinul in teritoriu. Au fost informati 55 de membri, toti care au mobilele de la partid. Presedintii organizatiilor municipale au primit informarea si au dat-o mai departe la militantii de la orase si comune. Presedintii de filiale au avut sarcina sa sune si ei la randul lor". 

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz a declarat ca nu stie despre existena unui astfel de ordin. "Nu stiu nimic de aceasta circulara dar, asta nu insemna neaparat ca nu exista, trebuie sa-l sunati pe domnul Dragnea daca dansul a semnat-o". Secretarul PSD, Liviu Dragnea neaga ca ar fi transmis un astfel de ordin. "Nu mai stiu. Eu n-am dat asa ceva. O sa verific pe la Bucuresti".