Ion Caramitru a anuntat ca a demisionat din conducerea PNTCD, in semn de protest fata de protocolul semnat cu PSD pentru sustinerea lui Mircea Geoana la presedintie. "Nu cred ca PNTCD poate sa faca un gest sinucigas de a-si distruge identitatea si rostul lui istoric. PNTCD nu poate fi asociat cu alianta contra naturii care este PSD", a declarat el, la Realitatea FM.

Caramitru a precizat ca nu a stiut de acest protocol si nu crede in promisiunile celor care conduc PSD: "Nu cred in promisiunile, in actele si in originea acestor oameni care conduc astazi PSD. Ei sunt tarati de originea lor comunista si nu cred in moartea comunismului prin comunisti".

"Cei care conduc PSD sunt fosti nomenclaturisti sau copii ai nomenclaturistilor, ai securistilor sau ai tututror celor care au facut raul cel mare in Romania si acum se pregatesc sa inghita PNTCD. Eu cu asta nu sunt de acord", a spus marele actor.

El a subliniat ca PNT a reusit sa supravietuiasca 60 de ani in ilegalitate dar, dupa moartea lui Corneliu Coposu, "a inceput degradarea principiilor de baza" ale partidului.

"Dupa moartea lui Corneliu Coposu s-a ajuns la aceasta formula groteasca, aiuritor de parsiva de a se varsa in oala cea mare a fostilor comunisti", a adaugat Ion Caramitru.