"Inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice", a declarat Traian Basescu miercuri seara, referindu-se la filmul in care el pare sa loveasca un copil, in timpul unui miting electoral desfasurat la Ploiesti, in 2004. "Vreau sa transmit si eu o concluzie: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!", a spus Basescu cu ochii inlacrimati. Declaratia lui Basescu a fost facuta in aceeasi zi in care Institutul National de Expertize Criminalistice a anuntat ca a transmis presedintiei rezultatul analizei casetei video.

Iata cele mai importante declaratii facute de Traian Basescu:

  • am primit avizul 181 de la Institutul National de Expertize Criminalistice
  • avizul are 18 pagini si-l voi folosi in procesul impotriva domnului Dinu Patriciu
  • CD-ul a reprezentat fidel inregistrarea din ziarul Gardianul
  • inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice
  • repet concluzia: inregistrarea contestata de mine contine elemente de editare computerizata, in sensul alterarii integritatii, nu este autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice
  • se pare ca unii incearca sa castige alegerile prin realizarea unor falsuri si prin minciuna
  • dincolo de concluziile avizului, am si eu, cu permisiunea dumneavoastra, o concluzie: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cerand instantei Judecatoriei sectorului 1-Sectia civila sa fie obligat la despagubiri de un leu. Primul termen in acest proces a fost fixat pentru 21 aprilie.

Sambata, Traian Basescu a anuntat, la sediul sau de campanie, ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si ziarul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

Actiunea a fost inregistrata la instanta. "Gardianul" a publicat, joi, 26 noiembrie, un film in care presedintele Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral la Ploiesti, in 2004.

In cursul diminetii de miercuri, Traian Basescu a declarat la Realitatea FM ca a trimis la INEC filmul difuzat de Realitatea TV si de ziarul Gardianul.