Presedintele PNL, Crin Antonescu, a avertizat miercuri asupra riscului provocarii unor manifestatii in zilele urmatoare de sustinatori ai lui Traian Basescu.

Antonescu a sustinut ca alte posibile manifestatii ar fi determinate de faptul ca Traian Basescu si PDL ar vedea ca "sunt pe cale sa piarda alegerile" si ar risca "sa provoace si ultimele scandaluri si forme de dezbinare", informeaza NewsIn.

"Dupa cele intamplate ieri, dupa atitudinea din ce in ce mai agitata a unor sustinatori ai lui Basescu, cred ca exista pericolul ca, la plecare, domnul Basescu - care a otravit atmosfera publica din Romania, a dus dezbinarea, ura, violenta in limbaj si nu numai pe cotele cele mai inalte - sa se comporte in fata iminentei infrangeri din alegeri intr-un mod iresponsabil", a sustinut liderul PNL.

"Cred ca institutiile statului, atat cat mai pot ele functiona fara un control portocoliu evident, ar trebui sa fie foarte atente. In momentul in care ajungem cu aberatia intr-acolo incat se striga jos dictatura, jos Iliescu, ca si cum Iliescu ar conduce tara, atunci probabil ca s-ar putea, stiu si eu, in momentul anuntarii rezultatului alegerilor sa avem niste tulburari... Nu am niciun fel de incredere in responsabilitatea lui Traian Basescu, de aceea cred ca institutiile de ordine trebuie sa fie foarte vigilente. Ma astept la lucruri rele in privinta asta", a conchis Crin Antonescu.