Traian Basescu "m-a invitat la el ACASA (as fi putut sa merg acolo fara sa fi fost invitat de el?) pentru a se justifica si pentru a-mi spune ca el nu da dispozitii procurorilor", a scris Adrian Nastase pe blogul sau personal. Politicianul social-democrat afirma ca Basescu "a facut unele afirmatii mincinoase la Realitatea FM", atunci cand a spus ca Nastase a mers la el acasa "deoarece vroia sa gasim o solutie ca sa inchidem dosarul".

"In timpul cunoscutei sedinte a PSD de la Hotelul Confort, Traian Basescu m-a sunat pe mobil sa-mi spuna ca nu el este in spatele actiunii impotriva mea", scrie Adrian Nastase, mentionand ca "eu il acuzasem public ca, prin intermediul lui Daniel Morar si prin declaratiile sale publice, a determinat masurile de politie politica impotriva mea (autosesizarea DNA din 4 noiembrie 2005, etc)".

Nastase afirma ca Basescu "m-a invitat la el ACASA (as fi putut sa merg acolo fara sa fi fost invitat de el?) pentru a se justifica si pentru a-mi spune ca el nu da dispozitii procurorilor. La randul meu, i-am spus ca nu-l cred si ne-am despartit, eu pastrandu-mi si acum parerea ca instructiunile respective le-a transmis prin intermediari".

Adrian Nastase afirma ca Basescu e "disperat" si ca "fuge de orice discutie in legatura cu mandatul lui de presedinte", precizand ca "nu voi cadea in capcana pe care vrea sa o intinda".

"Un ultim comentariu: urata iesirea din scena a acestui fost presedinte", isi incheie materialul Adrian Nastase.