Situatie tensionata, marti, laTimisoarei, unde Mircea Geoana a avut programat un mitig electoral alaturi de Crin Antonescu si Gh. Ciuhandu. Circa trei mii de persoane (potrivit martorilor oculari) au venit in Piata Operei, simbol al Revolutiei din 1989, si i-au huiduit copios pe Mircea Geoana si pe cei din PSD. Astfel, liderul social-democratilor nu a iesit in piata, preferand sa-si sustina discursul in sala, desi contestatarii sai i-au cerut sa aiba curaj sa iasa in fata multimii. Geoana, Antonescu si Johannis au parasit Opera prin spate.

Mircea Dinescu, fost dizident in perioada comunista, a incercat sa destinda atmosfera si a spus, la microfon, ca Traian Basescu este Ogica numarul 2 al Romaniei.

In momentul in care Ciuhandu a explicat din Opera ca Basescu reprezinta comunismul, a izbucnit un cor de huiduieli.

Cativa sustinatori ai lui Geoana, inarmati cu steaguri si pancarte, au fost luati la rost de mai multi tineri si pensionari care i-au intrebat "cum isi permit sa confiste Piata Operei".

In jurul orei 12:00, organizatorii mitingului faceau probe de sunet iar social-democratii scandau Jos Basescu, huiduti de trecatorii timisoreni.

Mai multi membri ai Societatii Timisoara, printre care si reputatul om de cultura timisorean Daniel Vighi au venit in piata pentru a-si exprima nemultumirea fata de mitingul organizat de PSD.

Dan Botorodetchi: Este dureros ca, la 20 de ani de la Revolutie, comunistii sa se adune aici, in Piata Operei. Daca mergeau in Parcul Central nu avea nimeni nimic cu ei.

Nu sunt aici pentru a-l sustine pe Basescu. Sunt aici pentru a milita impotriva comunismului. Rosu e culoarea comunistilor. - a declarat un timisorean.

O timisoreanca aflata in centrul Timisoarei a sintetizat evenimentele, noteaza News Timisoara: "Tatal meu a murit in centru iar acum comunistii au venit din nou aici", a declarat cu lacrimi in ochi tanara.

Imagini filmate la mitingul lui Geoana: