"Avem partidele care formeaza o majoritate, este evident ca vom avea un Guvern politic, cu un prim-ministru independent. Este clar ca partidele vor negocia impartirea si numarul de ministere, iar discutia cu mine va fi de alta natura - pe program de guvernare si pe persoanele nominalizate pentru a face parte din Executiv", a afirmat primarul Sibiului, Klaus Johannis, care a avut, luni, o prima intalnire, dupa alegeri, cu liderul PSD Mircea Geoana si cel al PNL, Crin Antonescu, ce il sustin pentru functia de premier.

  • La randul sau, Mircea Geoana a afirmat ca "Johannis va avea ultimul cuvant in alegerea persoanelor care vor face parte din Guvern". Mircea Geoana a mai adaugat ca proaspata alianta PSD-PNL isi doreste "un Guvern Klaus Johannis instalat pana de Craciun", ale carui obiective vor fi relansarea economica, pastrarea locurilor de munca si investitiile.
  • Mircea Geoana a mai adaugat ca partidele care il sustin pe Klaus Johannis sunt decise sa semneze un acord scris prin care sa-i ofere acestuia "garantii cu privire la modul cum va functiona majoritatea parlamentara".
  • Mircea Geoana a mai spus ca "Guvernul Johannis va avea sansa sa lucreze cu un buget multianual pe 3 ani de zile", iar "legea responsabilitatii fiscale trebuie aprobata cat mai curand, deoarece ea va elimina posibilitatea rectificarilor de buget abuzive si prea frecvente".
  • Liderul social-democrat mai spune ca viitorul Guvern isi propune eliminarea impozitului forfetar, pastrarea cotei unice si gasirea de solutii pentru relaxarea fiscala.
  • Mircea Geoana a adaugat ca la intalnirea de luni, cu primarul Sibiului si liderul PNL, nu s-a discutat nimic despre componenta viitorului Guvern.
  • Mircea Geoana a mai spus ca "Ne dorim ca acest Guvern si acest parteneriat sa dureze pana la urmatoarele alegeri parlamentare, din 2012".
  • "Am avut o discutie foarte buna, sunt foarte optimist. Am constatat nu numai faptul ca suntem compatibili, dar suntem o adevarata echipa, suntem echipa care poate sa rezolve problemele Romaniei din momentul de fata", a declarat si Klaus Johannis, precizand, insa, ca el nu va participa la mitingurile de campanie ale PSD.