Dezbaterea dintre Traian Basescu si Mircea Geoana va avea loc joi, de la ora 19, in organizarea Institutului de Politici Publice. Moderatorul dezbaterii va fi jurnalistul Robert Turcescu. Decizia a fost luata in urma unei intalniri desfasurate luni, la care au luat parte echipele de campanie ale celor doi candidati.

IPP a anuntat ca dezbaterea va dura intre doua ore si jumatete si trei ore si va avea un format similar celei din 20 noiembrie, in care s-au intalnit Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a afirmat ca "noi speram sa fie totusi trei dezbaterI", insa Victor Ponta, purtatorul de cuvant al lui Mircea Geoana, a declarat ca social-democratii nu doresc decat o dezbatere. "Vor fi probabil 3 ore de dezbatere, pentru a atinge toate temele", a adaugat Ponta.

Initial, in cursul diminetii de luni, purtatorul de cuvant al campaniei lui Basescu, Sever Voinescu, a afirmat ca seful statului il invita pe Geoana la o dezbatere astazi, la ora 19, oriunde si cu orice moderator.

Voinescu a afirmat ca e nevoie de cel putin trei dezbateri intre cei doi candidati. "Sper ca de data aceasta, Mircea Geoana sa nu mai fuga de noi si sa ne dea un raspuns", a adaugat Voinescu. Victor Ponta a replicat insa spunand ca, cel mai probabil, va avea loc o singura dezbatere, programata pentru joi.