Politicienii s-au aliat pentru a bloca aplicarea referendumului. "Niciodata politicienii nu s-au uitat la ei sa vada cum trebuie sa fie reformati ei insisi. (...) De aceea s-au strans ciorchine unii in altii si au format aliante in aceasta campanie, marea lor problema acum este cum sa blocheze vointa exprimata de poporul roman", a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul unui miting electoral la Petrosani, informeaza NewsIn.

"Iata ca pe 22 noiembrie romanii le-au spus: «Ramaneti voi cu o singura Camera la Parlament si va reduceti voi de la 471 de parlamentari la maximum 300»", a continuat Basescu. Candidatul PD-L al alegerile prezidentiale le-a multumit celor care au participat la referendum, anuntand ca, "imediat dupa alegeri, prioritatea mea majora este sa se puna in aplicare rezultatul referendumului".

"Statul acesta a ajuns atat de costisitor, incat nu mai poate fi sustinut de romani, statul insusi consuma cea mai mare parte a resurselor", a declarat Basescu, precizand ca 29% din banii bugetului sunt alocati pentru functionarea statului. Suma din care "se platesc privilegiile pentru parlamentari, se platesc privilegiile pentru cei cu salariile privilegiate, se platesc privilegiile pentru cei cu pensii privilegiate". "Daca vrem sa facem un stat echitabil, trebuie sa incetam cu privilegiile si primele care trebuie sa inceteze sunt cele ale politicienilor, de aceea se tem de reforma statului si de rezultatul referendumului", a incheiat Basescu.