Daca Traian Basescu iese castigator la alegerile prezidentiale, PNL si UDMR intra la guvernare alaturi de PD-L. In caz contrar, Traian Basescu isi va respecta cuvantul si nu va reveni in PD-L, sustine secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga. "Am convingerea ca PNL-ul sigur (va face parte din guvern, alaturi de PDL, n. red.). S-ar putea sa fie miscari in PNL. PNL-ul va veni la guvernare", a declarat Blaga, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste declaratia presedintelui potrivit careia nu se va intoarce in PD-L daca nu castiga presedintia, ministrul interimar de Interne a afirmat la Realitatea TV ca "Traian Basescu nu a mintit niciodata si nu cred sub nicio forma ca-si va schimba cuvantul. Eu mi-as dori sa revina, dar nu cred ca va reveni".

Dar "viata nu se opreste la 7 decembrie pentru nimeni in lumea asta. Decat daca ne cheama Al' de sus la El. (...) Dar am convingerea ca Traian Basescu va castiga alegerile. Oricum, in orice situatie, noi anul viitor avem alegeri in partid", a continuat Vasile Blaga.