Liderul grupului minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian, si presedintele PSD, Mircea Geoana, au semnat acordul politic pentru sustinerea candidatului social-democrat la alegerile prezidentiale si pentru nominalizarea lui Klaus Johannis la functia de premier.

"Astazi suntem in fata unui moment care aduce normalitatea mai aproape de noi, lasa orice dezbatere din aceasta campanie pe planul doi", a declarat Geoana, citat de NewsIn. Presedintele social-democrat a tinut sa precizeze cu aceasta ocazie ca ii ramane "dator" lui Pambuccian.

"Acest moment de sprijin pentru candidatura mea si pentru un Guvern Johannis reprezinta o confirmare suplimentara a faptului ca dupa 6 decembrie vrem sa instalam pana la Craciun un guvern competent, bazele unei bune guvernari", a mai explicat sambata seara liderul PSD. Geoana a precizat ca documentul pe care l-a semnat impreuna cu minoritatile "este un gest de democratie de tip european pe care il salut si pentru care ma angajez sa fiu garantul pentru anii care urmeaza".

De cealalta parte, liderul grupului minoritatilor a declarat ca actul pe care l-a semnat reprezinta "un semn de constructie". "Cred ca prezenta lui Klaus Johannis intr-un moment dificil, foarte dificil, in primul rand economic, in fruntea unui guvern pe care deja incep sa cred ca atributul competent nu va mai fi textul pe care politicienii il arunca de obicei la formarea fiecarui guvern, ci chiar va fi asa (...) Klaus Johannis, reprezentant al grupului nostru parlamentar are prin aceasta optiune sansa de a dovedi la nivel national ca minoritatile pot juca in momente foarte grele un rol foarte important", a precizat Pambuccian, potrivit NewsIn.