Candidatul PSD la alegerile prezidentiale a afirmat, sambata, la un miting electoral la Strehaia, ca, in cazul in care va fi ales, guvernul pe care il va instala va da agriculturii locul de forta in economie si va da de mancare la "80 de milioane de romani", anunta NewsIn. Potrivit ultimului recensamant, realizat in anul 2002, populatia Romaniei depasea cu putin 21,6 milioane de locuitori.

Liderul PSD a promis, la mitingul electoral, asistenta medicala pentru cei de la tara si o agricultura care sa dea de mancare la 80 de milioane de romani, iar mancarea romaneasca sa ajunga chiar si in supermarketuri din Germania.

  • "Ca presedinte, impreuna cu guvernul pe care am sa-l instalez pana de Craciun, vom da agriculturii locul de forta in economia romaneasca, pentru ca stim sa facem agricultura, stim sa dam de mancare la 80 de milioane de romani si vreau mancare romaneasca pe masa romanilor si mancare romaneasca in supermarketuri in Germania, nu invers cum se intampla acum", a afirmat Mircea Geoana.
  • Candidatul social-democrat a promis si sprijin pentru pensionari: "Va spun de aici, de la Strehaia, ceea ce am spus si ceea ce am sa fac ca presedinte al Romaniei: o lege a pensiilor, o lege care sa ajute pensionarii  din aceasta tara si sa aduca asistenta medicala si medicamente pentru cei de la tara, atat de uitati de Dumnezeu si care nu au dreptul sa fie lasati in tristete si izolare. Asta vom face impreuna, social-democrati si liberali".
  • Liderul PSD a mai afirmat ca a avut o experienta "cumplita si nefericita" in timpul coalitiei cu PD-L si a spus ca, daca ajunge presedinte, are ambitia ca, "in premiera in ultimii 20 de ani si la inceput de secol XXI", sa garanteze buna functionare a viitoarei coalitii de guvernare in Romania.