Candidatul PDL la Presedintie, Traian Basescu, spune ca ii va da in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu si pe cei de la ziarul "Gardianul". "Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul si fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat", a declarat seful statului.

"Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la cateva intrebari. In primul rand, daca, inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza, in al doilea rand, si aici ma adresez direct ziarului Gardianul, daca macar dupa introducerea in circuitul public al unui film trucat a avut curiozitatea sa faca o expertiza a acestui film. Daca au avut-o, le cer sa faca public rezultatul", a mai spus presedintele, citat de NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a sustinut , sambata, in jurul orei 16:00, o declaratie de presa la sediul sau de campanie. Declaratia sefului statului fusese programata, initial, pentru ora 14:30 si a fost reprogramata, apoi, pentru 15:30.