Fostul premier Calin Popescu Tariceanu afirma vineri, intr-o postare pe blogul personal, ca imaginile din timpul mitingul electoral de la Ploiesti din 2004 sunt reale, intrucat, chiar daca el nu a vazut exact ce s-a intamplat intre Traian Basescu si acel copil, actualul sef al statului i-ar fi confirmat incidentul intr-o discutie ulterioara, considerandu-l "o greseala".

  • "Vreau sa spun de la inceput ca nu mi se pare ca este bine pentru Romania sa ne petrecem ultimele zile ale campaniei electorale concentrandu-ne numai asupra evenimentului de la Ploiesti, din 2004. Din contra, mi se pare ca subiecte mult mai potrivite ar fi fost solutiile politice si programele guvernamentale propuse de candidati pentru a conduce Romania (...)", isi incepe declaratia Calin Popescu Tariceanu.
  • "Dar nu pot face abstractie de faptul ca eram pe scena, la Ploiesti, in seara cu pricina. Acum am impresia ca se asteapta din partea mea un punct de vedere, ca martor ocular. De altfel, am primit astazi numeroase solicitari de a depune „marturie"", continua fostul premier.
  • "Filmul prezentat in aceste zile la televiziunile din Romania reflecta adevarul, chiar daca nu am vazut exact ce s-a intamplat intre Traian Basescu si acel copil, in timpul mitingului electoral de la Ploiesti."
  • "Tin minte foarte clar ce s-a intamplat dupa aceea. Am parasit locul concertului intr-un microbuz, impreuna cu Traian Basescu si cu cativa lideri ai PNL si ai PD. Atunci, a inceput o discutie despre faptul ca Traian Basescu ar fi lovit un copil in timpul concertului. Pe acest fond s-a manifestat o preocupare foarte serioasa din partea lui Traian Basescu personal fata de acest gest al sau, la care el s-a referit ca fiind o greseala", explica Tariceanu sirul evenimentelor.
  • "M-am dus acasa in acea seara gandindu-ma la modul in care ar fi trebuit conceput un mesaj de scuze din partea lui Traian Basescu pentru a doua zi. Totodata, ma intrebam in cel fel si cat de brutal il lovise pe acel copil."

Tariceanu poveste ca acel fapt a fost comentat de ziaristii aflati in apropierea scenei, dar intrucat presa nu a relatat despre el si in zilele urmatoare, a sperat ca incidentul nu a fost "atat de grav pe cat i se crease impresia".

  • "Timpul a trecut si uitarea parea ca s-a asternut peste eveniment/incident. Cine mai credea ca povestea va iesi la suprafata intr-un astfel de moment ... Poate decisiv!", conchide Calin Popescu Tariceanu.