Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la sediul sau de campanie, ca Administratia Prezidentiala va face recurs la decizia CAB de suspendare a decretului de numire in functia de ministru de Interne a lui Vasile Blaga, dupa ce va fi facuta publica motivatia Curtii, transmite Mediafax.

  • "Recursul il va face Presedintia, dupa ce va fi prezentata motivatia. Trebuie sa ma sfatuiesc cu judecatorii de la Curtea Constitutionala, pentru ca avem un Parlament care a trantit un guvern, a respins un al doilea guvern, iar pe al treilea nu vrea sa-l audieze, sa spuna da sau nu", a declarat Traian Basescu.

Anterior, presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca, in privinta situatiei de la Ministerul de Interne, ca urmare a suspendarii decretului de numire a lui Blaga, se va sfatui cu CC, apreciind ca nu mai sunt articole in Constitutie pentru ce se intampla in Romania in momentul de fata. El a adaugat ca perioada de interimat de 45 de zile la ministere a expirat, iar Parlamentul refuza sa dea un vot unui nou Guvern.

"S-au epuizat toate variantele din Constitutie. Va trebui sa ma sfatuiesc cu Curtea Constitutionala, sa vedem ce solutii gasim. Acest blocaj al institutiilor nu a fost prevazut in Constitutie", a mai spus Traian Basescu.

Premierul interimar Emil Boc a afirmat, vineri, la Targoviste, ca actele emise de ministrul Vasile Blaga in ultimele doua luni sunt perfect valabile si s-a declarat convins ca decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB) privind suspendarea decretului de inlocuire a lui Nica va fi atacata de Presedintie.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri, actiunea social-democratului Dan Nica si a decis suspendarea executarii decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar pana la pronuntarea unei decizii pe anularea decretului. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.