"Incepand de ieri seara campania a intrat deplin in faza ei cea mai mizerabila. Daca aceasta diversiune a fost lansata pentru a deturna campania de la miza adevaratelor dezbateri, ii anuntam pe cei care au facut-o ca nu vor reusi. Aceasta filmare a fost contrafacuta cu unicul scop de a-l opri pe Traian Basescu in cursa spre a obtine al doilea mandat", a declarat vineri Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al candidatului PDL la alegerile prezidentiale, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul de campanie.

Declaratii Sever Voinescu:

  • Incepand de ieri seara campania electorala pentru alegerile prezidentiale a intrat deplin in faza ei cea mai mizerabila.
  • In loc sa avem dezbateri intre candidati si sa lasam cetatenii sa decida, liberi de orice alte influente, cine este cel care le va conduce tara in urmatorii cinci ani, am ajuns sa discutam despre o filmare dubioasa, neclara, lansata pe ecranele televiziunilor mogulilor in evident scop electoral.
  • In ceea ce priveste pretinsul incident care ar fi avut loc acum cinci ani la Ploiesti, suntem in masura sa prezentam argumente ca imaginile aratate public sunt serios si deliberat alterate.
  • Traian Basescu nu se va abate de la programul sau de campanie si il asteapta in continuare pe contracandidatul sau Mircea Geoana la dezbaterile la care acesta a fost invitat.
  • Daca aceasta diversiune a fost cumva lansata pentru a deturna campania electorala de la miza acestor dezbateri, ii anuntam pe cei care au facut-o ca, cel putin in ceea ce il priveste pe presedintele Traian Basescu, nu vor reusi.
  • Presedintele a afirmat raspicat ca nu a lovit niciodata un copil.
  • Acuzatia lui Dinu Patriciu nu a fost confirmata pana acum de niciunul dintre martorii oculari care au aparut necontenit de ieri seara.
  • Coroborand pozitiile acestor martori cu ceea ce vom demonstra astazi, ajungem lesne la concluzia ca aceasta filmare a fost contrafacuta, cu unicul scop de a-l opri pe Traian Basescu in cursa spre a obtine al doilea mandat.
  • Concluzia e ca filmarea a fost contrafacuta. E singura explicatie care justifica aparitia acestor imagini din surse anonime, raspunzand sperantelor lui Dinu Patriciu, la cinci ani de la acest presupus incident.
  • Romanii vor decide la urne pe 6 decembrie numele viitorului presedinte. Suntem convinsi ca aceasta inscenare dovedita va cantari in formarea opiniei electoratului.
  • Vom continua sa strangem dovezi in scopul dovedirii falsului.
  • Facem apel la cei care detin imaginile brute sa le faca publice.
  • Il prezint pe specialistul Lucian Blaga, care lucreaza in domeniu din 1992. Ca formatie profesionala domnul Blaga este regizor cu o bogata experienta in realizarea de videoclipuri, animatie 3D, efecte speciale, video grafica. Pentru a evita orice speculatii, am verificat, domnul Lucian Blaga nu este ruda nici cu ministrul Vasile Blaga, nici cu poetul Lucian Blaga.

Parerea specialistului Lucian Blaga:

- Nu voi discuta despre lumina de pe fata baiatului, care nu este normala, pozitia pumnului, samd.

- Am evidentiat pozitia mainii dl. presedinte, care in aceste imagini este putin fracturata.

- Vreau sa va prezint niste probleme in editarea sau, ma rog, montajul acestor imagini. Daca va uitati la barbia femeii, sub barbie cand se apropie se innegreste si apar pixelii de decupaj, chiar sub mana presedintelui. Aici are loc o ingrosare a barbiei daca observati, asta ar fi primul detaliu, cand se duce putin mai in spate veti vedea ca pixelii dispar si revine la normal.

- S-a discutat foarte mult, de la un cadru la altul lipsesc circa trei-patru fotograme. In mod normal miscarea mainii, indiferent cat de rapida ar fi, ar trebui sa contina inca niste cadre intermediare.

- De asemenea, daca va uitati la umarul femeii, si sub maneca presedintelui, este o bucata de piele ramasa care dispare imediat. Deci este decupata din mana presedintelui pielea ramasa, iar in urmatorul frame acesta dispare.

- In editarea video, cand vrem sa suprapunem o imagine se face printr-un procedeu denumit masca. Umflatura care se deplaseaza pe geaca presedintelui este o masca.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile lui Sever Voinescu