Al doilea tur al campaniei incepe cu scandal (Russkaia slujba novostei); Presedintele Romaniei loveste peste fata un adolescent (Vzgliad); Presedintele Romaniei a batut un adolescent in fata camerelor de luat vederi (Utro.ru); In Romania, Traian Basescu, care a intrat in turul doi al alegerilor, este acuzat de lovirea unui adolescent (Newsru.com); Campania electorala din Romania a dobandit un nou scandal (Eho Moskvy); Campania electorala pentru turul 2 a inceput cu scandal (ITAR-TASS). Acestea sint titlurile din presa rusa de vineri, o presa in care subiectele legate de campania electorala din Romania au fost pina acum sporadice.

Scandal electoral in Romania: presedintele in exercitiu si candidat la sefia statului, Traian Basescu, a lovit un adolescent intr-un loc public si in prezenta presei, informeaza postul de radio Eho Moskvy pe site-ul sau. Pentru a obtine comentariile politicianului, continua sursa citata, ziaristii nu au fost obligati sa treaca prin numeroase servicii de presa. Inregistrarea incidentului a fost demonstrata de o companie romana de televiziune exact in momentul in care Basescu se afla in studiou.

Potrivit ITAR-TASS, dupa toate acestea, popularitatea presedintelui in exercitiu s-a diminuat. Numerosi politicieni romani cred ca plecarea lui Basescu va pune capat crizei politice. In acelasi timp, pentru multi alegatori seful tarii ramane „un luptator impotriva oligarhilor”, care a promis sa invinga coruptia si saracia.

Cotidianul Izvestia mentioneaza ca „o serie de politicieni romani si-au exprimat deja indignarea fata de acest incident. "Daca nu este un trucaj, presedintele risca sa isi incheie cariera politica in cel mai neplacut mod cu putinta”, il citeaza ziarul pe Victor Ponta.

In general, presa rusa, in special cea electronica, a prezentat lucrurile drept un scandal de inceput de campanie.