Crin Antonescu a anuntat miercuri seara ca daca, in cazul in care Mircea Geoana iese presedinte si va fi instalat Guvernul Johannis, taxele vor fi marite asa cum sustine Traian Basescu, el se va retrage din politica. De asemenea, liderul liberal a mai declarat ca nu a negociat inca cu Mircea Geoana despre ce ministere ar reveni PNL in viitorul Executiv, dar ca PSD nu va fi intr-o pozitie de forta, iar viitorul Cabinet nu are cum sa fie decat "jumatate-jumatate aritmetic".

  • "Ii propun urmatorul lucru lui Traian Basescu: daca iese Mircea Geoana presedinte si daca Guvernul Johannis, cu participarea liberalilor si a pesedistilor este investit, atunci daca noi marim taxele, daca noi marim cota unica de impozitare sau nu mai avem cota unica, eu Crin Antonescu ies din politica", a sustinut Crin Antonescu, intr-o interventie televizata la Antena 3, citeaza NewsIn.
  • "Daca se intampla asta, vin la aceasta emisiune si spun "Dragi prieteni, eu v-am mintit, eu sunt un minicinos, un escoroc, si domnul Traian Basescu a avut dreptate, e un om". Dar face Traian Basescu aceleasi lucru daca nu se ridica niciun impozit? Ne lasa in pace, tace, termina cu minciunile macar o saptamana?", a continuat el.

Pe de alta parte, Antonescu l-a criticat pe Traian Basescu pentru ca acum "se milogeste si-l linguseste pe Johannis" si sustine ca acesta ar trebui sa discute cu toate formatiunile, iar atunci cand a avut prilejul unei colaborari reale, nu a facut-o.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat marti indoiala ca noua coalitie va pastra cota unica, sustinand ca "alaturarea unora care se pretind a fi de dreapta de cei care vor sa introduca impozitul progresiv este o eroare politica".

Antonescu: Nu am discutat cu Mircea Geoana despre vreo functie in viitorul Guvern sau despre ce ministere ar reveni PNL

  • "Va dau cuvantul de onoare ca eu nu am discutat nimic cu Mircea Geoana sau cu cineva din PSD despre vreo functie", a afirmat Antonescu miercuri seara, la Antena 3, citeaza Agerpres.
  • "Va mai asigur ca daca eu nu am discutat nimic, oricine altcineva a discutat degeaba si nu pentru ca am instaurat dictatura in PNL, dar pentru ca asa am anuntat, ca imi asum personal momentul in care structura, alocarea ministerelor si desemnarea persoanelor in ministerele respective vor fi facute", a mai mentionat Antonescu.

Antonescu: PSD nu e "actionar majoritar", va fi un Guvern jumatate-jumatate

  • "Mai greu (n.r. ca liberalii sa fie indepartati de la guvernare de PSD), pentru ca avem un prim-ministru independent, asta e un lucru foarte important, nu un amanunt. Avem un parteneriat semnat deja, un acord, avem un parteneriat deja semnat cu UDMR. Practic, va fi un Guvern, nu am discutat aceste detalii, dar nu are cum fi altfel decat un Guvern jumatate-jumatate aritmetic, daca vreti, rotunjind, jumatate PSD, jumatate PNL si UDMR. PSD nu e deloc intr-o pozitie de forta, nu e deloc actionar majoritar in acest Guvern", a spus liderul PNL miercuri seara, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, citeaza Mediafax.

Alte declaratii ale lui Crin Antonescu:

  • "N-am socotit necesar sa fie si domnul Johannis astazi la semnarea acordului, pentru ca a fost un acord politic, semnat intre doua partide, ce vizeaza atitudinea acestor partide in raport cu actul guvernarii. Altfel, daca am fi considerat ca este nevoie sa fie de fata astazi, am fi incercat sa-l determinam sa-si abandoneze treburile si sa fie acolo."
  • "Nu vad cum cineva serios ar putea fi surprins de decizia mea si a liberalilor. Eu nu am facut, a doua zi dupa alegeri, decat sa repet lucruri pe care le-am zis aproape zilnic, doua elemente fundamentale: 1) "Nu" pentru Traian Basescu, pana la acea formula aceea un pic fortata "oricine numai Basescu nu" si 2) Klaus Johannis premier. Nu am fost cu nimic inconsecvent si nu am schimbat niciun macaz."