Mircea Geoana a povestit cateva intamplari din tinerete si din perioada in care a fost ambasador in SUA, in cadrul lansarii unei carti pe care a scris-o chiar el. Liderul PSD a povestit cum fiica sa, Ana Maria, "n-a avut nici un fel de ezitare sa ii ia degetul presedintelui american si sa inceapa sa il molfaie". Mircea Geoana a mai relatat si cum, in prima zi de liceu, el si colegii sai fiind pusi sa comenteze o poezie se uitau pe pereti si nu intelegau nimic si cum in SUA a jucat in piesa de teatru "Antigona", imbracat in toga.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, si-a lansat cartea "Incredere", la Casa Capsa. Cu ocazia lansarii, Mircea Geoana a povestit cateva momente din viata sa, dintre care unele au ajuns in paginile cartii. "In carte o s-o regasiti pe Ana Maria, fetita noastra, care astazi este o fata, deja mare, o domnisoara. Daca va puteti imagina, exista si o fotografie in carte, cand am prezentat scrisorile de acreditare la Bill Clinton - americanii te cheama cu copiii. Atunci, Alex avea doi ani si jumatate, Ana avea sase luni. Ana Maria n-a avut nici un fel de ezitare sa ii ia degetul presedintelui american si sa inceapa sa il molfaie, asa cum face un copil caruia incep sa ii dea dintii. Sau Alexandru, baiatul nostru care fara nici un fel de ezitare, romanii sunt extrem de adaptabili, ia pur si simplu de pe biroul oval, biroul presedintelui american, un bastonas din Ziar si nu mai vrea sa ii mai dea drumul", a povestit Mircea Geoana.

Un alt episod rememorat de Mircea Geoana este legat de una dintre profesoarele sale si a avut loc in prima zi de liceu. "In prima zi de liceu ne cinsteste si apoi ne cere sa comentam «Joc Secund» de Barbu. Noi ne uitam pe pereti si nu intelegeam nimic", a explicat canidatul PSD.

Liderul social-democrat a mai povestit si cum a jucat intr-o piesa de teatru. "Invitat la Institutul Aspen din Colorado, am avut parte de o saptamana senzationala care mi-a modificat modul de a gandi. Pentru o saptamana, am avut fragmente de lecturi din texte fundamentale ale gandirii filosofice, ale fundamentului democratiei si ale capitalismului. De la Platon pana la Simon Bolivar, de la Havel la Mandela. Am si jucat in «Antigona» a lui Sofocle si chiar ne-au pus sa ne imbracam in toga si sa interpretam rolurile respective".

La lansarea de carte a lui Mircea Geoana au fost prezenti diversi oameni de cultura, actori si jurnalisti. Mircea Dinescu a luat cuvantul si a facut o paralela intre Traian Basescu si Nicolae Ceausescu, despre care a povestit ca a citit ani de zile aceeasi carte. Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, a declarat ca Mircea Geoana merita sa castige alegerile prezidentiale, pentru ca ar fi "un om de o natura democratica". Pe langa staful de campanie, Mircea Geoana si-a lansat cartea in prezenta unor analisti politici si jurnalisti precum: Iosif Boda, Victor Ciutacu, Oana Dobre, Liviu Mihaiu, Florian Bichir. In salonul de la Casa Capsa au mai asistat si Mircea Lucescu, Mihai Leu si fostul comentator sportiv Cristian Topescu, acum parlamentar PNL. Cativa artisti precum Luminita Anghel, Ovidiu Lipan Tandarica sau George Ivascu si-au arata sustinerea fata de Mircea Geoana.