Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va demisiona din functia de presedinte al organizatiei municipale a PD-L, daca Traian Basescu nu va castiga la Craiova, in turul secund al alegerilor prezidentiale.

"Daca nu vom reusi sa castigam in Craiova, va spun public ca nu voi mai ramane in fruntea organizatiei. Inseamna ca nu sunt in stare sa conduc acesta organizatie. (...) De rezultatul votului de duminica cealalta depinde si viitorul meu politic in PD-L", a declarat Antonie Solomon, potrivit NewsIn.

Edilul-sef al Craiovei a sustinut, de asemenea, ca, daca va demisiona din functia de presedinte al PD-L Craiova, va ramane in continuare un simplu membru de partid, pentru ca este 'prea batran' sa mai faca traseism politic, noteaza Agerpres. Insa, daca ar primi 100 de milioane de euro de la noul Guvern pentru investitii la Craiova, nu exclude nici trecerea la un alt partid 'pentru craioveni'.

Primarul Craiovei a facut aceste declaratii in conditiile in care la primul tur de scrutin la Craiova Traian Basescu s-a situat pe locul al doilea cu 38.980 de voturi, ceea ce reprezinta 28,8%, pe primul loc situandu-se candidatul PSD, Mircea Geoana, care a fost votat de 50.940 de persoane, ceea ce reprezinta 37,6% din voturile valabil exprimate.