Uniunea Democrata Tatara (UDT) recomanda musulmanilor sa il voteze pe Mircea Geoana in turul al doilea al prezidentialelor, Uniunea declarandu-se deranjata de afirmatia lui Traian Basescu privind fapta frumoasa pe care a facut-o atunci cand a crestinat un musulman, relateaza Mediafax.

Reprezentantii minoritatii au aprobat prin vot luni, intr-o sedinta extraordinara, initiativa presedintelui filialei UDT Bucuresti, Sali Ernis, de a-l sustine pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Am asteptat o reactie de la organizatiile mai vechi si poate mai in masura decat noi in legatura cu cea mai 'frumoasa' fapta a domnului presedinte Traian Basescu: '...am crestinat un copil musulman! care, desi 'prinde' foarte bine la electoratul roman si poate chiar este laudabila din punct de vedere ortodox, ne deranjeaza din doua puncte de vedere:

  1. crestinarea unui musulman adult o vedem ca fiind libera alegere a fiecarui om de a trai credinta in care simte, dar crestinarea unui copil care nu are puterea sa aleaga nu credem ca este un gest laudabil
  2. se acrediteaza ideea ca acel copil a fost 'salvat' prin crestinare de la soarta cruda de a fi musulman toata viata".

Uniunea Democrata Tatara intreaba daca oare a fi ortodox inseamna a fi superior unui musulman si pe baza caror criterii se poate face aceasta apreciere.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in confruntarea electorala organizata de IPP, raspunzand unei intrebari, ca cea mai frumoasa fapta din viata lui este crestinarea unui copil musulman.