Social-democratul Viorel Hrebenciuc a avut, din nou, marti, replici dure la adresa sefului statului: "Ii recomand domnului Basescu sa nu mai conduca Romania de sub fustele doamnei Udrea". Hrebenciuc a mai spus ca pana in prezent "presupusa sa lacomie" nu a fost demonstrata de Traian Basescu.

In luna septembrie liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, declara ca presedintele Traian Basescu "ar trebui sa stea el cu capul in apa rece, pentru ca este tot timpul beat".

Si liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, afirma ca Romania are de-a face cu "un presedinte mai mereu mahmur, mai mereu balbait, din cauza ca de dimineata pana seara consuma, consuma foarte mult".

Traian Basescu a declarat ca votul la referendum arata ca romanii doresc reformarea statului pentru ca au inteles unde se risipesc resursele, subliniind ca Romania "nu are suficienti bani pentru a asigura privilegiile si a satisface lacomia" lui Patriciu, Vantu, Voiculescu, Hrebenciuc, Vanghelie.

Seful statului a acuzat marti intelegerile dintre PNL si PSD: "Au luat tehnica utilizarii unor interfete. La presedintie il vor pe Geoana, dar sint ei in spate. Ca premier il vor pe Johannis, dar sint ei in spate - Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Patriciu, Vantu".

"Daca domnul Johannis va intelege sa discute cu toate partidele, putem avea in vedere orice solutie, dar in nici un caz solutia Grivco. O exclud", a mai spus Basescu.