Crin Antonescu a catalogat drept "politicianista" declaratia facuta luni seara de Traian Basescu, care a spus ca liderul liberal "s-a speriat de reusita referendumului si a sarit in bratele PSD, unde nu se vrea reforma". "Basescu este in continuare acelasi smecher politic, usor expirat. Umbla acum cu aceleasi trucuri invechite", a spus Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

"N-am anuntat nicidecum astazi ca-l sustin pe Mircea Geoana, eu nu m-am aliat cu Mircea Geoana. Am spus doar ca in niciun caz nu il sustin sau voi cadea vreodata la invoiala cu Traian Basescu", a explicat Antonescu. "Puntile dintre mine si Traian Basescu sunt taiate nu de azi-de maine, ci de mult timp", a mai spus acesta.

"Am explicatia reactiei rapide a lui Antonescu. Speriat de reusita referendumului, a gasit un singur loc de refugiu, in bratele PSD, acolo unde in niciun caz nu se doreste o reforma care sa duca la pierderea privilegiilor politicienilor si clientilor lor", a declarat Traian Basescu, referindu-se la anuntul facut de fostul candidat liberal la Presedintie, de a "exclude orice fel de sustinere" pentru actualul sef al statului in turul II la prezidentiale.

"Este exclusa orice colaborare intre mine si Traian Basescu...Basescu nu este un candidat de dreapta, cum sustinea aseara, este un candidat populist, un om care va abuza de orice", a declarat Antonescu, luni dupa-amiaza. "O eventuala sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru postul de premier, ci va avea in vedere convenirea asupra "proiectului Johannis", care nu poate fi facut cu Traian Basescu, a adaugat liderul PNL.

Antonescu a mai precizat luni seara ca a avut in cursul zilei o discutie telefonica cu Mircea Geoana, dar "pana acum nu a avut nicio intalnire cu alt lider politic".