Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, afirma ca PNL va face alianta cu partidul care il va accepta pe Klaus Iohannis premier si care, totodata, va respecta principiile liberale, in special cota unica si reducerea impozitelor, potrivit Agerpres.

'Sunt doua conditii: Iohannis premier si respectarea unor principii liberale de la care refuzam sa ne abatem: cota unica de impozitare, reducerea impozitelor, stimularea investitiilor, asigurarea unor bugete precise pentru domeniile prioritare (precum infrastructura, educatie, sanatate). Toate acestea coroborate ne arata ca este nevoie de liniste, de un climat de normalitate pentru a iesi din criza', a spus Fenechiu, care este vicepresedinte al PNL.

Liderul liberalilor ieseni a recunoscut ca se poarta discutii cu PSD in aceasta privinta. Intrebat de corespondentul AGERPRES daca aceeasi negociere va fi purtata si cu Traian Basescu sau cu PD-L, Fenechiu s-a eschivat in a da un raspuns clar.

"Personal, il votez pe Mircea Geoana si pe multi altii, numai sa nu iasa Traian Basescu. Ce va face partidul, se va hotari maine, intr-un for al partidului", a precizat Fenechiu, la Realitatea TV.

"Eu nu va pot spune astazi ca dl. Crin Antonescu va iesi public si il va sustine pe Mircea Geoana. Dar, daca o va face, va garantez ca acesta va iesi presedinte. Acelasi lucru se va intampla si in cazul lui Traian Basescu", a subliniat Fenechiu, la Realitatea TV.

PNL Sibiu: Vrem un alt tip de presedinte, dar nu excludem ca acesta sa fie in continuare Basescu

Presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a declarat, luni, ca PNL sustine ideea schimbarii tipului de presedinte, adaugand, insa, ca nu exclude ca Traian Basescu "sa se schimbe" si ca nu exista garantia "ca Geoana e o varianta buna”, transmite NewsIn.

"Noi dorim in continuare sa avem un alt tip de presedinte, dar nu excludem ca acesta sa fie in continuare Traian Basescu, in cazul in care el se schimba. Si nici nu avem garantia ca Mircea Geoana este o varianta buna”, a declarat deputatul Mircea Cazan.

Cazan a adaugat ca PNL a facut o oferta celor doua partide, iar acum asteapta sa vada care din ele vor oferi liberalilor postul de prim-ministru, iar „Klaus Iohannis este o varianta”.

"Geoana a raspuns deja, dar este declaratia lui, nu stiu daca il va lasa si partidul. Noi asteptam, poate zilele viitoare va anunta si Traian Basescu intentia de a-l accepta pe Klaus Iohannis”, a afirmat Cazan.