Raspunsul social-democratilor, dupa ce liberalul Crin Antonescu a exclus o posibila sustinere in turul al doilea pentru Traian Basescu, nu s-a lasat asteptat. Reprezentantii PSD spun ca sunt interesati sa incheie "zilele acestea, cu partenerii liberali, un acord politic care sa ne dea un Guvern bazat pe competenta dupa 6 decembrie", potrivit lui Mircea Geoana.

"Avem nevoie aproape disperata de un nou inceput, de stabilitate politica si de un guvern instalat pana la Craciun. O majoritate social-liberala, creata in jurul lui Klaus Johannis prim-ministru, are toate sansele", a afirmat liderul PSD.

Mircea Geoana este de parere ca referendumul de duminica "a fost suprapus de Traian Basesccu cu alegerile dintr-un interes electoral evident", insa a anuntat ca, in cazul in care va fi ales presedintele Romaniei, va demara procedurile pentru modificarea Constitutiei si o dezbatere serioasa pe marginea punerii in aplicare a referendumului, "pentru ca nu putem ignora vocea puternica a cetatenilor".

"Turul 2 va fi un tur complicat, pentru ca adversarul nostru are resurse nelimitate. Sunt convins ca pe 6 decembrie vom avea motive de satisfactie si vom incepe un drum greu, dar un drum necesar pentru Romania. Voi schimba soarta Romaniei pentru anii care vin", a mai spus Mircea Geoana, care a tinut sa le multumeasca din nou celor care l-au votat, dar si colegilor alaturi de care a lucrat in ultimii ani.