Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a anuntat ca organizarea referendumului va fi contestata, luni, la Curtea Constitutionala. El a explicat ca referendumul a fost de fapt un plebiscit, iar Constitutia interzice o astfel de forma de pronuntare a poporului.

"Referendumul nu poate in niciun fel sa oblige Parlamentul. Referendumul, daca obliga Parlamentulm nu respecta Constitutia, pentru ca prevede foarte clar ca votul imperativ este interzis" - a explicat Parvulescu intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Pe de alta parte, si Mircea Toma - presedintele Agentiei de Monitorizarea presei a declarat, la Realitatea TV, ca aceste referendum a creat un avantajat unuia dintre candidati.

Saptamana trecuta, Asociatia Pro Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei au contestat referendumul la Curtea de Apel Bucuresti, care nu le-a dat castig de cauza. Totusi, reprezentantii acestor organizatii au declarat ca sunt hotarati sa mearga pana la Curtea pentru Apararea Drepturilor Omului de la Strasbourg.