"In aceasta campanie nu s-a dat o lupta dreapta. Unii, simtindu-se mai slabi, au umblat cu arme otravite. Eu numesc asta lasitate si o dezaprob, chiar daca unor dintre ei le aduce victoria", a declarat candidatul independent Sorin Oprescu, dupa anuntarea exit-poll-urilor. Potrivit sondajelor, el se claseaza pe locul al saselea dintre cei 12 candidati inscrisi in cursa prezidentiala, fiind votat de 3,5% din alegatori (INSOMAR), 3,4% (CCSB), 3,2% (CSOP) si 3,18 % (CURS).

Declaratii Sorin Oprescu:

  • Am candidat la Presedinsie pentru ca nu am vrut sa stau deoparte cand am vazut suferinta oamenilor si absurdul politicienilor.Am vrut sa atrag atentia ca Romania merge pe un drum gresit pentru ca partidele au esuat.
  • Am propus un model nou de presedinte, al independentului, care nu este tras de sforile de partid si care nu vrea sa care in spate catre Cotroceni clientele de partid si haite de profitori.
  • Aceasta campanie electorala nu a fost o lupta dreapta, pentru ca nu s-au confruntat numai candidati, cu faptele, proiectele si caracterul lor. Unii, simtindu-se probabil mai slabi, au luptat cu arme otravite, cu sondaje false, cu expunere mediatica preferentiala, cu dezinformare, cu zvonuri si cu scandal. Eu numesc asta lasitate si o dezaprob, chiar daca unora dintre ei le poate aduce victoria.
  • Multumesc tuturor celor care au votat.Unii au venit la vot si vocea lor s-a auzit, altii au venit la vot, dar optiunea lor probabil se va pierde pe drum in numaratoarea patronata de masinariile de partid.
  • Nu cred ca acest vot este o infrangere. Sunt un om puternic, cu caracter si voi continua sa-mi sustin cu putere mesajul. Nimeni dintre cei care au venit alaturi de mine nu trebuie sa se simta dezamagit. Dimpotriva, lupta noastra va continua, pentru ca este o lupta pentru o Romanie normala.
  • Am vorbit in aceasta campanie de Romania mea. Voi continua sa ma bat pentru ea, pentru ca este singura in care cred.