Sute de romani s-au strans in fata Ambasadei Romaniei din Bruxelles si au infruntat frigul si vantul cu speranta ca vor putea decide viitorul tarii. Alegatorii au venit in flux continuu si au asteptat, in medie, doua ore pentru a pune stampila pe buletinul de vot. Multi dintre ei nu-i cunosteau decat pe principalii trei candidati, insa cu totii au votat pentru a se putea intoarce in tara si a trai decent. Pana la orele 15:30, aproximativ 2500 de romani isi exprimasera deja optiunea.

Cele doua sectii de votare din capitala Europei fac cu greu fata numarului de votanti. Desi se intinde pe cateva zeci de metri, coada nu ii descurajeaza pe romani: "Ia uite ce coada, stam aici doua ceasuri!" - "Pai stam, ca doar n-am batut atata drum degeaba!", discuta un cuplu venit tocmai din partea opusa a orasului. Vor sa voteze pentru ca spera sa isi poate creste copiii in tara natala si sa le ofere un viitor acolo.

Tinerii sunt cei mai optimisti, pentru ei merita sa inghete in fata ambasadei ca sa puna stampila pe cele 3 buletine de vot, insa cei mai in varsta ii iau peste picior: "Daaaa, merita! Daca era Ceausescu, mai merita sa stam la coada, da' asa...nu vezi ca stam si nu stim pentru ce? Tot pe vremea lui am dus-o mai bine!", le explica o doamna din Suceava.

Si daca unii si-ar dori sa voteze cu Ceausescu, altii are vrea ca unii candidati sa nu aiba culoare politica. In timp ce i se spunea ca pe buletinele de vot sunt trecute partidele, cu candidatii lor si sa citeasca atent, o doamna izbucneste: "Pai cum?Basescu nu era independent?", starnind rasetele personalului din sala de votare.

Alte centre de votare din Belgia:

ANTWERPEN: MSC Belgium/DW, Noorderlaan 127A, 2030 Antwerpen;

LIEGE: Hôtel Holiday Inn, Esplanade de l’Europe 2, 4020 Ličge.