BEC a respins solicitarea Biroului Electoral sector 5 de prelungire a procesului electoral dupa ora 21.00 in sectia de votare speciala de la Facultatea de Drept si cea din Penitenciarul Rahova, a anuntat purtatorul de cuvant BEC, Marian Muhulet, subliniind ca toate sectiile se vor inchide la 21.00, transmite NewsIn.

Marian Muhulet a precizat ca solicitarile de prelungire a perioadei de vot pentru sectia speciala de votare de la Facultatea de Drept si pentru cea din Pentineciarul Rahova, unde se voteaza cu urna mobila, erau motivate de faptul ca un numar foarte mare de cetateni asteptau la coada sa-si exprime votul. "Se voteaza strict pana la ora 21.00, este prevazut in lege. Toate sectiile de votare se inchid la ora 21.00", a spus reprezentantul BEC, adaugand ca, dupa aceasta ora, mai pot vota doar cetatenii aflati inca in sectia de vot.

BEC a primit si o sesizare privind nereguli observate la o sectie de votare din Spania, din partea unui cetatean care reclama faptul ca urnele din sectia respectiva erau de capacitate mai mica decat standardul prevazut de lege si ca presedintele sectiei respective "iesea din cand in cand pentru a goli urna in alta mai mare", potrivit lui Muhulet. Sesizarea a fost transmisa Biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate.