Traian Basescu a declarat sambata ca dezbaterea dintre cei trei candidati la presedintie organizata de IPP nu a fost "razboiul" sau, ci o lupta pentru locul II. "Confruntarea de vineri nu era razboiul meu. Era razboiul pentru locul al II-lea", a declarat seful statului, intr-un interviu acordat lui Andrei Gheorghe pentru Presa.nu.

Traian Basescu a criticat modul in care a fost organizata dezbaterea, sustinand ca publicul a asistat la "niste enunturi", si nu la o confruntare de idei.

"A fost foarte prost organizata. Nici presa n-a avut show-ul de care a avut nevoie, nici electoratul n-a avut parte de informatii si argumente. Nici unii, nici altii nu au primit ce asteptau de la aceasta emisiune - o confruntare pe punctele de vedere. Au fost doar niste enunturi", a caracterizat presedintele dezbaterea la care a fost invitat vineri seara, alaturi de contracandidatii sai Mircea Geoana si Crin Antonescu.

In opinia lui Basescu, eticheta de "cea mai corupta tara" lipita de Romania este legata si de faptul ca acest subiect este adus in discutie zi de zi.

"Stii din ce vine indicatorul "cea mai corupta tara"? Coruptia era legata de marile privatizari, in trecut, dar in mandatul meu nu a fost asa. Poti sa-mi spui privatizarea pusa sub semnul intrebarii in ultima vreme? Acum, ma uit la televizor si vad ca se vorbeste de coruptie (...) Am ajuns sa folosim si cand trebuie, si cand nu trebuie aceasta expresie blestemata, 'coruptie'", a afirmat Basescu.

Presedintele a folosit acest prilej pentru a-si exprima respectul fata de fostul lider american George W. Bush: "Il respect enorm pe Bush. A tinut atat de mult la Romania... de cate ori i-am solicitat sprijinul, a fost 'da'".