Presedintele Traian Basescu nu va participa la confruntarea de miercuri seara, dintre cei mai importanti candidati la alegeri. "Dezbaterea din aceasta seara este organizata de PSD si TVR si de aceea, Traian Basescu nu va participa", a declarat pentru HotNews.ro unul dintre consilierii presedintelui, Sebastian Lazaroiu. Echipa lui Basescu cere, de asemenea, demisia presedintelui TVR, Alexandru Sassu.

Sebastian Lazaroiu a afirmat ca: "Noi ne-am intalnit aici, cele cinci staff-uri, impreuna cu dl Sassu. Am cazut toti de acord, inclusiv dl Sassu ca dezbaterea trebuie sa fie in cinci. Dupa ce a plecat de aici, dl Sassu a propus sapte. Aceasta este propunerea dl-ul Hrebenciuc de ieri, care nu a agreat-o nimeni. Din acest motiv, credem ca dezbaterea din aceasta seara este organizata de PSD si TVR si de aceea, Traian Basescu nu va participa. Mai mult, ii cerem demisia d-lui Sassu din functia de presedinte director general al TVR, intrucat in loc sa serveasca interesele publicului serveste interesul PSD-ului".

UPDATE ora 16:30: Organizarea dezbaterii de miercuri seara a devenit din nou incerta, dupa ce staff-urile de campanie ale candidatilor Traian Basescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Kelemen Hunor spun ca au luat nota cu stupoare de anuntul TVR prin care postul public propune o dezbatere cu 7 candidati si moderatori comuni cu Realitatea Tv si Antena 3, potrivit NewsIn.

UPDATE ora 16:50: Sorin Oprescu si Crin Antonescu nu vor participa la dezbaterea in formula de 7 candidati, au anuntat directorii de comunicare ai celor doi candidati, potrivit Mediafax.