Staff-urile de campanie au cazut de acord ca o noua dezbatere la care sa participe candidatii la alegerile prezidentiale sa aiba loc miercuri, la ora 19;45, anunta NewsIn. Dezbaterea ii va reuni pe primii 5 candidati clasati in sondajele de opinie: Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Kelemen Hunor si Sorin Oprescu.

Gazda confruntarii va fi televiziunea publica, insa dezbaterea va fi transmisa in direct, pe langa TVR, si de Realitatea Tv si Antena 3. Moderator va fi Luca Niculescu, din partea TVR.

Se negociaza in continuare daca Luca Niculescu va modera singur sau nu, in conditiile in care televiziunile de stiri Realitatea TV si Antena 3 au, potrivit unor surse citate de NewsIn, la randul lor cate o propunere: Emil Hurezeanu si Gabriela Vranceanu Firea.

Dezbaterea celor cinci va fi precedata, la postul public de televiziune, de la ora 17.00, de o alta dezbatere a celorlalti candidati, cotati cu sanse mai mici in sondajele de opinie. TVR are obligatia legala de a organiza o dezbatere publica si intre ceilalti candidati.

Vineri ar urma sa aiba loc o noua dezbatere, la care sa ia parte doar primii 3 candidati clasati in sondaje: Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

Staff-urile de campanie ale candidatilor la prezidentiale stabilisera inca de marti seara ca o noua dezbatere sa aiba loc miercuri, insa nu cazusera de acord asupra formulei in care sa aiba loc dezbaterea, acest lucru fiind stabilit miercuri dimineata.