Presedintele Traian Basescu a precizat ca in declaratia despre situatii dificile din familie pe care a facut-o in dezbaterea cu liderul PNL, Crin Antonescu, s-a referit la cazuri din familia sa, cand s-au imbolnavit sotia sau una din fiicele sale, informeaza Mediafax.

"Recunosc ca m-am simtit atacat cand Crin Antonescu a facut referire la femei. Sunt un om care a trait in casa cu trei femei, care uneori, au fost in situatii dificile. Nu vreau sa dezvolt, dar cand navigam, am venit dintr-un voiaj, iar Ioana era bolnava si am ramas acasa alaturi de sotia mea. Cand s-a nascut fiica cea mica, sotia a avut niste probleme dupa nastere si am ramas solidar cu sotia mea, nu am mai plecat in voiaj, am ramas langa ea", a spus Basescu.

Potrivit acestuia, unui om care a ramas langa sotie tot timpul, langa familie, nu i se poate reprosa ca promoveaza femei care nu sunt pe gustul "domnului Antonescu".

Acesta a precizat ca a promovat femei care sunt acum in PNL, cum ar fi Renate Weber sau Adriana Saftoiu.

Cei doi candidati la prezidentiale au avut, sambata, o disputa pe subiectul femeilor promovate de seful statului, Antonescu sustinand ca Basescu a promovat "femeia-obiect": "Ati promovat femeia cu succes usor, care are tupeu, ati vorbit despre "pasarici" si "tiganci imputite", un model care nu e sanatos in societatea romaneasca".

"Decenta ar trebui sa va spuna ca un barbat care are trei femei in casa le respecta. Un barbat caruia nu i s-a intamplat niciun incident dramatic in care sa-si lase sotia singura sa ajunga in situatii dificile", i-a replicat Basescu.

Basescu a declarat duminica: "habar nu am despre viata lui Crin Antonescu, decat ca s-a recasatorit".

Fosta sotie a lui Antonescu era bolnava de cancer si in 2004 s-a sinucis, aruncandu-se de la balcon.

Vezi mai jos dialogul despre femei avut sambata de Basescu si Antonescu.