Romania are nevoie de un presedinte adevarat. Cetatenii nu mai au nevoie de o lume a “smecherilor si a minciunii”. Cel putin asa a declarat la Iasi, candidatul PNL la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu. Atacurile la adresa contracandidatilor nu au lipsit, liberalii numindu-l pe Mircea Geoana “fricos”, iar despre Traian Basescu au spus ca se afla in fruntea fostei conduceri comuniste.

“Romania are nevoie de un presedinte adevarat”

Alaturi de 5000 de simpatizanti liberali, Crin Antonescu le-a transmit oamenilor ca Romania are nevoie de un presedinte curajos, caruia sa nu ii fie frica. Venit direct de la dezbaterea de la Cluj, Antonescu a spus la Iasi ca a nu i-a fost frica sa mearga in orasul unde Traian Basescu a avut aproximativ 50.000 de simpatizanti, asa cum i-a fost social-democratului Mircea Geoana si ca a inregistrat o prima victorie in fata actualului presedinte.

“Cred ca romanii au vazut ca avem sansa unui alt presedinte, unui nou presedinte. Dupa 20 de ani avem nevoie de un presedinte care sa nu vorbeasca despre frica, ci despre curaj, despre curajul de a ne respecta intre noi, de a spune ca aceasta tara are nevoie de pace si nu de scandal, de solidaritate si nu de abuzuri, de dragostea si priceperea conducatorilor fata de toti romanii. Un nou guvern, un nou presedinte, un nou Parlament, o noua majoritate pentru Romania, dupa 20 de ani”, a declarat la Iasi Crin Antonescu.

In discursul de la Iasi, Crin Antonescu a amintit si de resursele de care Romania dispune in acest moment, referindu-se in principal la tinerii si la copii talenti. In acelasi timp, Antonescu a mai adaugat ca toti romanii trebuie sa puna umarul la reformarea Romaniei, indiferent ca sunt liberali, social-democrati, sau democrati si indiferent de culorile politice ale politicienilor.

Crin Antonescu si sustinatorii sai, la Iasi
Crin Antonescu si sustinatorii sai, la Iasi
Foto: HotNews.ro
“Noi toti trebuie sa nu uitam ca unirea face puterea. Presedintele Romaniei va trebui sa faca pace intre toti romanii. Presedintele Romaniei va trebui sa faca in asa fel incat impreuna cu Guvernul, Parlamentul, elitele, cine munceste sa fie respectat si sa castige, cine invata sa fie respectat si sa aiba succes”, a mai completat Crin Antonescu. Acesta a mai spus ca a venit momentul ca Romania sa aiba un “presedinte adevarat, politicieni adevarati, o economie adevarata si o solidaritate adevarata”.

“Traian Basescu si Mircea Geoana sunt prieteni”

La mitingul electoral de la Iasi, Crin Antonescu a fost insotit de Norica Nicolai, care a declarat ca pentru Traian Basescu a avut loc ultimul miting electoral si emisiune electorala in calitate de presedinte.

Si senatorul Varujan Vosganian a facut referire la dezbaterea dintre cei doi candidati de de la Cluj, declarand ca “Traian Basescu vrand sa navigheze nu va mai avea flota, dar exista totusi o corabie pe care nu a apucat sa o vanda. Este bricul scolii de marina care se cheama Mircea, insa acum se va numi bricul Crin”.

Si presedintele PNL Iasi, Relu Fenechiu, i-a atacat pe ceilalti contracandidati ai lui Crin Antonescu. Liberalul iesean considera ca Traian Basescu si Mircea Geoana sunt buni prieteni, pentru ca “se trag din acelasi FSN”. “Traian Basescu si Mircea Geoana au guvernat aceasta tara impreuna. Au simulat o despartire intre ei, pentru a simula o lupta. Dar in fapt ei nu vor decat sa ramana in continuare la putere, ca sa o avem in continuare la minister pe Udrea, pe Hrebenciuc, sau Vanghelie. Cei doi sunt reprezentantii aceluiasi sistem ticalosit”, a mai completat Relu Fenechiu.