Traian Basescu si Crin Antonescu, candidati la alegerile prezidentiale, vor participa, sambata, de la ora 15, la o dezbatere publica ce se va desfasura la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Candidatul PSD pentru Palatul Cotroceni, Mircea Geoana, care il chemase pe Basescu la trei confruntari publice, a anuntat ca nu va participa la dezbaterea de la Cluj, deoarece se va afla la mitinguri electorale la Braila si Tulcea.

Basescu a declarat, vineri seara, ca va accepta invitatia lansata joi de Mircea Geoana. "Da, domnule Mircea Geoana, va raspund pozitiv, accept invitatia unei dezbateri pe temele propuse. Maine (n.red. sambata) sunt la Cluj, dar nu putem discuta despre educatie si economie fara candidatul PNL. Trebuie extinsa aria invitatilor. Eu, daca as organiza o astfel de dezbatere, as chema toti candidatii", a declarat Basescu.

Actualul presedinte a comentat "pe marginea modului in care domnul Mircea Geoana trateaza candidatii: este incorect sa-mi adreseze o invitatie numai mie. Dar suntem toti candidati cu sanse si cu drepturi egale, de aceea cred ca un tratament egal pentru toti candidatii este important".

Reactionand la declaratiile lui Basescu, candidatul PSD a spus ca "nu accepta astfel de jocuri politicianiste", adaugand ca-si mentine oferta initiala, pentru dezbateri publice in trei mari centre universitare din tara: "prima poate fi la ASE, in Bucuresti, pe teme economice, una la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, pe teme privind siguranta nationala, si una la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iasi, pe teme sociale".

Mircea Geoana a spus ca nu va merge la Cluj-Napoca, deoarece are mitinguri electorale la Braila si Tulcea. "As putea sa-l chem si eu pe Basescu la o dezbatere la Macin", a declarat social-democratul.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, care vineri si-a aratat nemultumirea ca presedintele Traian Basescu doreste o dezbatere doar cu liderul PSD, va lua parte la dezbaterea de la Cluj-Napoca. Antonescu a declarat ca este dispus sa participe "oriunde, oricand si oricum" la o dezbatere publica cu Traian Basescu, Mircea Geoana si alti contracandidati, doar sa fie anuntat de ora si locul intalnirii.

Potrivit agentiei Mediafax, dezbaterea va fi moderata de ziaristul Robert Turcescu.