Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteras, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu, in legatura cu modul de constituire a unei comisii de retrocedari, in 2006, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Poteras este cercetat alaturi de viceprimar, secretarul general al Primariei si cinci functionari, dintre care doi de la Cadastru, acestia din urma fiind acuzati de complicitate.

Procurorii DNA au constatat ca in 2006 s-a constituit o comisie de retrocedari, din care facea si edilul de sector, in cadrul careia s-au analizat cererile a patru bucurestenei care solicitau terenuri pe strazi laturalnice sau de la periferia Sectorului 6.

Conform surselor judiciare, aceste terenuri au fost declarate suprafete nedisponibile, iar ulterior celor patru li s-au restituit terenuri aflate in zone centrale din Sectorul 6, precum Splaiul Independentei, Drumul Taberei, zona Favorit sau Bulevardul Iuliu Maniu.

Pentru aceste terenuri s-ar fi intocmit acte de parcele agricole, insa anchetatorii au constatat ca se aflau pe domeniul public, ele chiar fiind spatii verzi. Ulterior, aceste terenuri ar fi fost vandute de proprietari, pentru care au fost incasate sume de aproximativ 20 milioane de euro, au precizat sursele citate.