Candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, a spus joi ca il cheama pe Traian Basescu la dezbateri publice in trei centre universitare, la care sa aiba acces toate televiziunile, relateaza NewsIn. Declaratia lui Geoana a fost facuta la Sibiu, in cadrul unei conferinte de presa.

„Regret faptul ca presedintele Basescu refuza duelul direct", a spus Geoana, care a adaugat: "relansez oferta pentru dezbateri publice in trei mari centre universitare din tara: prima poate fi la ASE, in Bucuresti, pe teme economice, una la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, pe teme privind siguranta nationala, si una la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iasi, pe teme sociale".

„Nu vreau sa fie la televiziunea mogulului Dan Voiculescu, nici la cea a lui Sorin Ovidiu Vantu, nici a mogulului Paunescu si nici la TVR, unde poate spune ca PSD l-a sustinut pe Alexandru Sassu. In mediul academic, la masa cu specialisti, sa fie discutii la care sa aiba acces toate televiziunile. Vreau discutii in care Traian Basescu sa dea socoteala pentru cei cinci ani de mandat, sa raspunda pentru ceea ce a facut si pentru ce nu a facut”, a afirmat Geoana.

Social-democratul a declarat ca a ales acest gen de dezbatere, pentru ca Traian Basescu sa nu poata spune ca nu vine la televiziunile „mogulilor".

„Daca va avea curaj, Traian Basescu va accepta”, a declarat Mircea Geoana.