Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat ca angajatii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) sunt "slugoi imputiti de-ai lui Basescu si ca vor plati pe lumea asta lucrurile rele pe care le fac", transmite Mediafax. Potrivit reprezentantilor ANI, Mazare a fost, joi, la sediul Agentiei pentru a da explicatii in calitate de persoana verificata.

"Le-am spus ca sunt niste slugoi imputiti de-ai lui Basescu si ca vor plati pe lumea asta lucrurile rele pe care le fac", a afirmat Mazare, referindu-se la angajatii institutiei.

"Mi s-a cerut sa mai aduc niste clarificari legate de contractele de publicitate si de un cont la Banca Transilvania, un card pe care nu am pus niciodata un ban", a spus Mazare.

Potrivit Mediafax, Biroul de Presa al ANI a comunicat, joi seara, ca Mazare a fost citat in urma cu mai bine de o saptamana de inspectorul de caz.

"Domnul Mazare a venit la ANI in calitate de persoana verificata . Are acest drept, conform legii. A venit insotit de un avocat", au declarat reprezentantii Agentiei.

Mazare a spus, la iesirea din sediul ANI, ca pentru anumite aspecte din cele verificate de inspectorii ANI a mai fost cercetat si de alte institutii ale statului, intre care ANRMAP sau chiar DNA.

ANI l-a cercetat pe Radu Mazare in privinta unei stari de incompatibilitate, edilul fiind acuzat ca in anul 2003, timp de sase luni, a detinut concomitent atat functia de primar al municipiului Constanta, cat si cea de administrator la o societate comerciala. De asemenea, inspectorii ANI au cercetat averea primarului Constantei. Mazare sustine ca are informatii potrivit carora ANI ar fi cerut ajutorul serviciilor secrete pentru a verifica daca primarul Constantei are proprietati in Brazilia. "Povestea cu casa din Brazilia a fost o gogoasa", a spus Mazare.

"Cand am castigat la primarie, in 2000, nu eram sarac: aveam barci, aveam masini, aveam case, aveam conturi la firme", a spus Mazare, care a adaugat ca i-a informat pe cei de la ANI ca ii da in judecata si le cere 30.000 de euro "pe care oricum ii dau la saraci".