"Il voi da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu. Suntem indignati si ingrijorati de demersul unor jurnalisti care prin santaj doresc culegerea de informatii in vederea tentativei de compromitere a unor politicieni", a afirmat joi liderul PDL Adriean Videanu, in cadrul unei declaratii de presa televizate.Adriean Videanu a precizat ca analizeaza, impreuna cu avocatii sai, termenii acestei actiuni.La cateva ore dupa anuntul lui Videanu, si Sorin Rosca Stanescu a declarat, pentru Mediafax, ca il va da, la randul sau, in judecata pe ministrul PDL.

In plus, Sorin Rosca Stanescu a anuntat si ca va face plangere penala in rem, prin care va solicita sa se investigheze situatia inregistrarii legate de preşedintele ANI, Catalin Macovei.

Ziarul Curentul a publicat, saptamana aceasta, o stenograma si mai multe inregistrari audio in care apare vocea sefului ANI, Catalin Macovei, supus unui santaj de doi cunoscuti ziaristi - Bogdan Chireac, fost redactor-sef al ziarului „Gandul“, si Sorin Rosca Stanescu, fost director general al „Ziua“. "Curentul" a scris ca tinta incercarii de santaj la adresa sefului ANI ar fi constituit-o decredibilizarea in prag de alegeri a ministrilor PD-L Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.

"Curentul" a scris ca cei doi jurnalisti s-ar fi folosit de un pretins imprumut nedeclarat de 100.000 de euro de la un camatar pentru a-l santaja pe seful ANI si a-i solicita documente ale Agentiei Nationale de Integritate privind conturile celor trei ministri PDL, mai ales cele ale ministrului interimar de Interne, Vasile Blaga.

Ziarul Curentul a sustinut ca inregistrarea audio in posesia careia a intrat ar apartine DGIPI, insa Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a dezmintit orice implicare in acest caz.