Catalin Macovei, seful ANI, a declarat ca s-a considerat santajat in cadrul intalnirii cu Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac. "M-am considerat santajat, pentru ca domnul Rosca a spus ca am luat bani. Nu am luat bani, nu exista nici un document in acest sens - am martori", a declarat Macovei, intr-o interventie la Realitatea TV.

Declaratiile vin dupa ce in presa a aparut inregistrarea unei discutii intre jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac si Catalin Macovei, seful ANI. Ziarul "Curentul" a publicat, in editia de marti, un articol insotit de un fisier audio si stenograma unei convorbiri care ar fi avut loc, pe 25 septembrie, intre seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, si jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac.

Potrivit ziarului "Curentul", cei doi jurnalisti ar fi incercat sa-l santajeze pe Catalin Macovei in legatura cu un presupus imprumut de 100.000 de euro, de la un camatar, sustinand ca detin documente in acest sens. In schimb, ce doi ar fi incercat sa obtina informatii despre anchetele ANI in legatura cu ministrii PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu. De asemenea, Stanescu i-a spus conform stenogramei, sefului ANI ca informatiile referitoare la conturile celor trei lideri PDL sunt utile inainte de alegeri.

In urma publicarii discutiilor dintre cei trei, Clubul Roman de Presa a luat pozitie si a anuntat ca interventiile de felul celor facute de cei doi oameni de presa "sunt un afront la adresa jurnalistilor care isi fac onest meseria si traiesc decent".

Conventia Organizatiilor de Media a condamnat public comportamentul lui Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, in discutia avuta de acestia cu directorul ANI, Catalin Macovei. Potrivit COM, organism ce reuneste mai multe organizatii de media din Romania, "SRS si BC pot fi considerati autorii unei tentative de santaj asupra unui demnitar public".