Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a declarat luni, pentru NewsIn, ca lista cu ministrii propusi de premierul desemnat Liviu Negoita si programul de guvernare au ajuns la Parlament si ca intentioneaza sa convoace sedinta Birourilor Permanente reunite marti.

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a precizat ca a inceput demersurile pentru convocarea sedintei Birourilor Permanente reunite marti, pentru a lua in discutie lista cu ministrii propusi de premierul desemnat Liviu Negoita, insa presedintele Senatului, impreuna cu care trebuie sa convoace aceasta sedinta, "este in concediu, in campanie".

  • "Dl Geoana este in concediu, nu stiu cui i-a delegat atributiile. Am vorbit cu secretarul general al Camerei si i-am solicitat sa vorbeasca cu secretarul Senatului, astfel incat maine (n.r. marti) sa putem avea o sedinta a Birourilor reunite, pentru ca suntem intr-o situatie de urgenta. Romanii nu au nevoie de campanie electorala, ci de un Guvern legitim".

UPDATE: Vicepresedintele Senatului, liberalul Teodor Melescanu, a fost desemnat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa asigure conducerea Camerei superioare a Legislativului in intervalul 9-11 noiembrie, perioada in care Geoana se afla in concediu.

Melescanu: N-avem inca o decizie cu privire la convocarea Birourilor reunite

"Urmeaza sa ma consult si cu colegii mei. Deocamdata nu avem o decizie", a declarat luni, pentru NewsIn, Teodor Melescanu, precizand ca in acest moment Senatul nu a luat o hotarare privind convocarea Birourilor Permanente reunite.

El a adaugat doar ca trebuie vazut si care este volumul de lucru al Legislativului in aceasta perioada, care si asa este foarte incarcat.

Premierul desemnat Liviu Negoita a anuntat luni ca a transmis la Parlament noua echipa guvernamentala, care difera de cea prezentata de Lucian Croitoru doar la trei portofolii: Interne, Sanatate si Agricultura. Cele trei nume noi sunt: Anton Cristian Irimie la Sanatate, Gabriel Oprea este propunerea pentru MAI si Valeriu Tabara la Agricultura.