Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat, luni, ca o noua sedinta a Birourilor Permanente reunite, in care sa se discute programul si lista Cabinetului propus de Liviu Negoita, se va convoca in functie de programul "incarcat" al parlamentarilor in teritoriu, transmite NewsIn.

Social-democratul Ioan Chelaru a sustinut ca, daca luni va fi inregistrata la Parlament scrisoarea din partea premierului desemnat Liviu Negoita, atunci Biroul Permanent al Senatului, convocat marti, va tine cont in stabilirea programului de dezbatere a listei de ministri "de faptul ca majoritatea parlamentarilor, in ultima saptamana inainte de primul tur vor fi prezenti in colegii, nu in Parlament". "Azi nu se mai poate organiza o sedinta a Birourilor Permanente reunite. Cand vor fi convocate Birourile de catre presedintii celor doua Camere, atunci vom face sedinta", a spus Chelaru.

Intrebat cand estimeaza ca s-ar putea acorda votul in privinta investiturii Cabinetului Negoita, Chelaru a declarat ca, personal, crede ca subiectul nu se va discuta in aceasta saptamana. "E prematur de spus, pentru ca n-am primit programul, lista ministrilor, ele trebuie discutate in grupurile parlamentare, apoi audiati ministrii in comisii. Banuiesc ca si premierul desemnat va tine cont de programul pe care Parlamentul il are si, chiar in conditiile speciale, nu cred ca se poate discuta in aceasta saptamana. E parerea mea, nu s-a pus in discutia Birourilor reunite. Cu tot programul - si cel legislativ extrem de incarcat, si cel din teritoriu - nu vad ca in aceasta saptamana sa se discute", a sustinut social-democratul.

Liderii PSD au discutat luni in Biroul Permanent National al partidului variantele pentru tergiversarea votului asupra unui Guvern Negoita, convenind o amanare cel putin pana dupa primul tur al prezidentialelor si sa sustina aceasta idee si in discutiile cu PNL si UDMR, au declarat surse PSD.

De altfel, liberali precum Eugen Nicolaescu sau Puiu Hasotti au declarat public ca ar fi mai bine ca Parlamentul sa refuze sa audieze in comisii si sa dea un vot Cabinetului Liviu Negoita.

Negoita a anuntat ca va trimite luni la Parlament programul de guvernare si lista de ministri.